Orijentirci Čelika uspešno predstavljali Srbiju na prvenstvu u Sarajevu

SMEDEREVO, 29. avgust 2023 – U Sarajevu je, od srede do nedelje, održano takmičenje veterana iz zemalja jugoistočne Evrope u orijentiringu. Nadmetali su se orijentirci iz devet zemalјa, Moldavije, Rumunije, Turske, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije, ukupno njih 195 takmičara, među kojima je bilo 34 iz Srbije. U reprezentaciji Srbije učestvovalo je devet takmičara PSK Čelik: Darinka Radenković, Nataša Vasojević, Jelena Stanković, Saša Nikolić, Dejan Ranković, Teodora Milutinović, Bilјana Grujić, Milan Cvetkovići Branko Grujić.

Najveći doprinos bodovnom saldu srpske reprezentacije dali su: Dragana Dokmanović sa 175 bodova,  Ljubica Bačanac 135 bodova, Nataša Petrović 130, Irina Juhas 123, Đorđe Zagorac 118, Aleksandar Petrović 115,  Branko Grujić 107 i Života Tasić 102 boda. Od  Čelikovih takmičara, najviše je doprineo Branko Grujić sa tri medalјe od kojih je jedna srebrna, a dve su bronzane, što je rezultiralo u  zbiru 107 bodova.

Srbija je zauzela treće mesto u ukupnom plasmanu, pobednik je reprezentacija Bugarske, a drugoplasirana je Hrvatska.

Pored trka za veteransko prvenstvo održane su i trke za Sarajevo open i prvenstvo za kadetske i juniorske uzraste. Kad se saberu svi rezultati Sarajevo opena, za kategoriju Ž16 pobednik i osvajač zlatne medalјe je članica Čelika Sofija Nikolić, dok je član Čelika Ilija Milutinović ukupno šesti za kategoriju M14. Kod kadetskih i juniorskih kategorija najzapaženije rezultate imala je reprezentativka Robin Nikolić, članica Pobede, sa osvojenom zlatnom medalјom na srednjoj i srebrnom na sprint distanci.

Fotografije članova PSK Čelik

Skorašnji članci

error: Content is protected !!